Saturday 17 September 2011


Benvolgudes famílies:

Comença un nou curs amb molta il·lusió i molts projectes. Des del Departament d’Anglès del  col·legi volem fer-vos arribar unes informacions que creiem que poden ajudar-vos a fer costat als vostres fills en l’aprenentatge d’aquesta llengua.

1.       Mètode d’ensenyament

L’objectiu principal del nostre Departament és fer els vostres fills competents en l’ús de l’anglès a fi i efecte que es puguin comunicar eficaçment amb altres parlants d’aquesta llengua. D’aquesta manera, el col·legi opta per un mètode comunicatiu que respon a les necessitats socials reals actuals i que també compleix amb el currículum establert pel Departament d’Educació de la Generalitat. Per tant, la llengua de comunicació dins l’aula és l’anglès, que esdevé conegut i familiar i no estrany i amenaçador.

 

Com ja sabeu, a la classe d’anglès treballem les vuit competències bàsiques que preparen els vostres fills per reeixir en la vida, i ho fem adaptant-nos a les edats i el desenvolupament cognitiu, social i emocional del nostre alumnat a través de diverses activitats:

·         Preguntes i respostes en el context de classe i el personal

·         Presentacions i projectes

·         Representacions

·         Cançons

·         Contes / històries

·         Activitats d’estratègia d’adquisició de vocabulari i memorització en general

·         Jocs, etc .



A partir del cicle superior tots els alumnes acudeixen amb regularitat a l’aula d’informàtica per utilitzar les tecnologies d’informació i comunicació aplicades a l’aprenentatge de la llengua estrangera.



2.       Seguiment a casa



Cal fer un seguiment a casa per consolidar els coneixements adquirits a classe i per elevar la freqüència d’exposició a la llengua.

Les famílies poden col·laborar supervisant (no fent) els deures i  facilitant i motivant als seus fills a fer servir els següents recursos:

·         Internet

·         TV

·         Llibres

·         Contes orals a les biblioteques públiques

·         Viatges a l’estranger i descoberta de l’anglès a l’entorn local

·         Bloc d’anglès de l’escola



Els deures s’apunten sempre a l’agenda. En el cas dels alumnes de Cicle Inicial es donen instruccions més detallades al bloc d’anglès de l’escola.

3.       Eines de comunicació família-professorat d’anglès



L’eina principal de comunicació és l’agenda, on podeu consultar qualsevol tema que us preocupi.

També disposem del bloc d’anglès del col·legi on trobareu informacions diverses i respostes a moltes qüestions que segurament molts de vosaltres us plantegeu. Totes les novetats que afectin el Departament d’Anglès, les trobareu al nostre bloc. Us aconsellem que us en feu seguidors per estar al dia!



4.       Horaris i mestres

A cicle inicial l’alumnat fa una hora curricular d’anglès i una hora de taller. A primer les mestres són: Eva Perera i Meritxell Zaballos. A segon la mestra és l’Eva Perera.

A cicle mitjà hi ha dues hores curriculars a 3r i tres a 4t. La mestra és l’Eva Ortí.

A cicle superior hi ha tres hores curriculars. La mestra és l’Eva Perera.



Us esperem al bloc, on us anirem informant de tots els projectes i novetats d’enguany!


No comments:

Post a Comment